Welkom in Poezië

Tussen twee opdrachten door even naar de boekwinkel. Gelukkig bestaan ze nog steeds. Ook in Doetinchem: Raadgeep & Berrevoets. Kwam er minstens een keer in de week toen ik nog dagelijks in die stad werkte..
Mooi dat boekwinkels ook nog steeds een afdeling met dichtbundels hebben, al stonden er hier niet veel (maar goed ook, want ik moet er nog zó veel lezen).
Op het bordje boven aan de kast las ik: Poezië. Het trema op de tweede e. Klinkt als een land waar veel katten wonen en/of veel poesiealbums worden volgeschreven.
De tremaverschuiving is een minimalistische actie met een groot poëtisch gehalte. Er zijn in Poezië vast ook veel dichtbundels te vinden. En wie weet: geen andere boeken! Dan zou behoorlijk wat tijd schelen. Ik zou er best naartoe willen verhuizen. Natuurlijk worden er ook overal gedichten voorgedragen. Dat is daar het straatgeluid. Gemengd met gemiauw.
Ik moest er nu alweer snel vandoor, maar de volgende keer ga ik uitproberen of de kast misschien een deur is. En dat je dan overal het spinnen van katten hoort, terwijl je de grens naar het magische land Poezië overschrijdt.

© 2024 sander grootendorstAls blijk van waardering en ter ondersteuning van natuurvertaler.nl kun je een bedrag naar keuze overmaken:

Betaling geschiedt veilig via iDeal of PayPal
Of rechtstreeks overmaken naar NL96ASNB0707472814 ten name van Natuurvertaler.
Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Vragen, opmerkingen? Vul dan het contactformulier in.