‘Weersomstuit’


Uitgeverij Anderszins brengt een bundel uit met gedichten over de klimaatverandering. Die is zich razendsnel aan het voltrekken is, binnen één mensenleven al: de natuuraantekeningen die ik van kinds af aan bijhoud, geven er onmiskenbaar blijk van. Onderzoekers over de hele wereld leveren bewijzen en verklaringen, politici die verder kijken dan hun neus lang is dragen oplossingen aan. Waar de natuur genegen is zich aan omstandigheden aan te passen, heeft de mensheid de neiging zichzelf schromelijk te overschatten. Gelukkig zijn daar ook nog de dichters die ons door hun blik op de wereld met beide benen op de grond zetten, dan wel als vogels of als vlinders laten vliegen en in deze verbrokkelde tijden zinvolle verbanden leggen, al was het maar die tussen de woorden.

De uitgeverij meldt:
Weersomstuit en 80 andere klimaatgedichten, geschreven door 26 dichters van 12 tot 84 jaar. Een mooi uitgevoerd boek (hardcover) met kunst op de cover en in het binnenwerk. Illustraties Grady van den Bosch. Het boek is nu te koop in de voorverkoop voor € 20. Straks is de prijs € 25.
Deelnemers:
Menno van der Beek, Fiet van Beek, Mieke van den Berg, Ria Borkent, Lenze L. Bouwers, Henk Fontein, Koos Geerds, Ati van Gent, Liesbeth Goedbloed, Jan Groenleer, Sander Grootendorst, Elise Heres, Julien Holtrigter, Henk Knol, Greetje Kruidhof, René van Loenen, Henk van ter Meij, Leo Mesman, Robert Roth, Hilbrand Rozema, Alfred Valstar, Rikke Vet, Sergej Visser, Melvin Vlot, Bert van Weenen, Hans Werkman.

Alle gedichten werden specifiek geschreven voor dit boek, dat in oktober verschijnt. Meer info en bestellen: https://uitgeverijanderszins.nl/weersomstuit-en-80-andere-klimaatgedichten/