Sander Leest (Voor)

Vorige week had ik de eer om in Warnsveld een vrouw die vijfentachtig werd te mogen vereren met vijf verjaardagsgedichten. Een verrassing voor haar namens de buurtgenoten. Toevallig de week waarin het inleidende artikel in Contact|Achterhoek Nieuws over de nieuwe boekenrubriek verscheen. Met een groot uitgevallen foto erbij.  De jarige herkende me van de foto. Dat maakte de verrassing weer ietsjes kleiner. De nieuwe rubriek heet Sander Leest. In die Warnsveldse huiskamer voegde ik de daad bij het woord, al zou je deze activiteit correcter kunnen omschrijven: Sander Leest voor.
De eerste aflevering gaat over ‘Oolde, mijn Oolde’: een nieuw leven voor een oud boek. De redactie vroeg of ik er een fragment uit wilde voorlezen en opnemen. Artikel en audiofragment staan op de website van Contact |Achterhoek Nieuws. Het artikel komt ook in de papieren krant.  Lees en luister hier.