Reddingsoperaties!!

De Natuurherstelwet is bedoeld als grootschalige reddingsoperatie van de natuur, waar nog maar zo weinig van over is. Vandaag aan mij de eer om binnen dit kader liefst twee reddingsoperaties te verrichten. Een nachtvlinder genaamd worteluil was even naar de wc (op het licht afgekomen waarschijnlijk) en wist de weg door het raampje niet meer terug te vinden. Gelukkig moest ik al vroeg in het kleinste kamertje zijn en kon ik haar bevrijden!! In het Duits heet deze vlinder Ausrufezeichen (uitroeptekens), naar de vorm van de beide streepjes op de vleugels en de (dikke) punt eronder.
In de namiddag hoorde ik luid geritsel achter een kast waar de stofzuiger niet bij kan. Een smaragdlibel, liefhebber van veengebied, was afgedwaald naar een huiskamer waar zij niets te zoeken heeft. Ik graaide in het stof en had beet om het dier even later los te laten. Het gebruikte een gordijn als startbaan en vloog met grote kracht de buitenwereld in.
Er zijn veel minder insecten dan vroeger, maar deze twee leven tenminste nog.

© 2023 sander grootendorstAls blijk van waardering en ter ondersteuning van natuurvertaler.nl kun je een bedrag naar keuze overmaken:

Betaling geschiedt veilig via iDeal of PayPal
Of rechtstreeks overmaken naar NL96ASNB0707472814 ten name van Natuurvertaler.
Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Vragen, opmerkingen? Vul dan het contactformulier in.