De eerste bromvlieg

✒︎

De eerste (roodwangbrom)vlieg van het nieuwe decennium. Poetst secuur zijn of haar voorpootjes. Klaar voor de start.
sander grootendorst © 6 januari 2020

✒︎

Een recensie van de voorstelling van Vlinderwerk & co in Dat Bolwerck in Zutphen op 1 december 2019.

✒︎

De Senators. Verweven levens heet het boek over het beheerdersechtpaar van de synagoge in Zutphen. Het is geschreven door Eke Mannink. Sander Grootendorst leverde hand- en spandiensten en enkele foto’s. Uitgeverij Elikser. Vraag ernaar in de boekwinkel of stuur een mail naar info@vlinderwerk.nl.
Een gedicht van Vlinderwerk vormde een onderdeel van de expositie WinterRust in museum STAAL in Almen. Samen met gedichten van anderen. We droegen het bij de opening voor. Jopie Beumkes ontwierp de banners.
Op 16 oktober 2018 is op een gevel aan de Kuiperstraat SG’s niet eerder gepubliceerde gedicht Herstel aangebracht. Dit deed specialist Dirk Aarnink in het kader van het Zutphense muurpoëzieproject. Grappig dat van de auteur van de jarenlang lopende rubriek ‘Geveltaal’ in het Gelders Dagblad (Doetinchem/ Winterswijk) en dagblad De Stentor (Zutphen/ Lochem) nu in de openbare ruimte een voorbeeld van geveltaal te lezen valt.

✒︎

Interview met SG in Achterhoek Nieuws naar aanleiding van publicatie eerste aflevering van nieuwe column over mens en natuur: »Het is in mijn hoofd net een dierentuin«

Na 66 afleveringen houdt de wekelijkse column Natuurlijk Sander in regionaal dagblad De Stentor op 6 oktober 2018 ietwat abrupt op te bestaan. Maar Sander gaat natuurlijk door. Onder meer met een vierwekelijkse column over ‘natuur & mens’ in weekkrant Achterhoek Nieuws/Contact. En verder, zoals al zijn hele leven, met aan dat thema gerelateerde poëzie, artikelen, lezingen, voordrachten et cetera. Het heeft geen zin om op te houden. Hij ook niet.

✒︎

Boven in de observatietoren op de Needse Berg is woensdag 8 augustus 2018 het gedicht onthuld dat SG (in 2013) schreef over de veldleeuwerik in relatie tot de in Neede geboren dichter-predikant Willem Sluiter. [foto dagblad Tubantia]  Info

In het programma De Taalstaat besteedde Frits Spits zaterdag 11 augustus 2018 aandacht aan SG’s leeuwerikgedicht.

✒︎

Eke Mannink presenteerde tijdens een enerverende bijeenkomst op zaterdag 23 juni 2018 in Zutphen haar debuutroman ›Zo stroom ik van je over‹. Een poëtisch geladen literaire roman over de ingrijpende gevolgen van adoptie. Een boek om in een flow te lezen. Te koop in de boekwinkel en te bestellen bij de uitgeverij.

✒︎

Op 21 juni 2018 was de zevende vaartocht met rederij Celjo en dagblad De Stentor over de IJssel, dit keer van Deventer naar Zutphen en terug. Hier een korte terugblik.