Nieuwe dichtbundel

Nieuwe dichtbundel Sander Grootendorst
Kom uit je comfortzone’, luidt het credo van menig modern adviseur. Alsof het niet een veel grotere uitdaging, welhaast onmogelijke opgave is om in je comfortzone te blijven. Mits je er al een weet te vinden. In zwemles voor de merel doet Sander Grootendorst uit Zutphen er een dichterlijke poging toe. Eerder publiceerde hij de dichtbundels De dood evenmin,Veertig ezelsbruggetjes en, samen met ex-stadsdichter Eke Mannink, Lichtbundel.
Bij zijn zoektocht stuit Grootendorst op vogels en andere beesten van uiteenlopend karakter, hij belandt in landschappen waarvan niet altijd duidelijk is of ze werkelijk bestaan. Beschrijft hij wat hij onderweg ziet of bedenkt hij het ter plekke? En kun je zo’n zoektocht eigenlijk wel in je eentje aan?
Grootendorst is dichter en journalist. Hij schrijft onder meer artikelen over natuur en cultuur voor de Stentor en vormt met Eke Mannink het poëzieduo Vlinderwerk.
zwemles voor de merel is een uitgave van Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau. Het kost 12,50 euro, is te koop in de boekwinkel of te bestellen bij de schrijver: sandergrootendorst@gmail.com.

in de etalage van boekhandel Van Someren aan de Turfstraat in Zutphen

Geef een reactie