25 september 2023

natuurvertaler

✒︎literatuur en journalistiek ✒︎ natuur en taal ✒︎©sander jeroen grootendorst

samengedicht

2 min gelezen

de LICHTbundel heeft een bijzonder concept. De gedichten en teksten zijn samengedicht door Eke Mannink en Sander Grootendorst. Zoals het bijvoorbeeld in de popmuziek toegaat: nummers bedacht door meer bandleden. De een begint te spelen, de ander haakt in, vult aan, verandert, schrapt. Maar ook als de ander niets wijzigt aan het idee van de een is er sprake van gezamenlijkheid – het nummer/het gedicht is immers bedoeld om door de band te worden uitgevoerd, of in dit geval: door het dichtersduo. En dan is er nog de wederzijdse inspiratie.
Uitgevoerd: enkele van de in de LICHTbundel gepubliceerde gedichten vormen onderdeel van de Vlinderwerk Poëzietheatervoorstelling LICHT! die in Dieren (20 oktober) en Zutphen (19 december) al te zien en te horen was – niet steeds dezelfde, maar altijd deels geïmproviseerd. Er volgen nog meer voorstellingen. Waaronder mini-voorstellingen: zoals dat ene gedicht voor de kopers van de bundel op zondag 22 december op de kerstmarkt in Zutphen – toch nog juist veel 
De bundel is onder meer te koop bij Mevrouw Bagijn aan de Frankensteeg en boekhandel Van Someren aan de Turfstraat in Zutphen, en te bestellen via www.vlinderwerk.nl.
Meer over de voorstelling en overige activiteiten, zie onze bedrijfsfilm.

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.